top of page
  • Whatsapp
  • Facebook

Honden trimsalon

Pootje.png

Behandelingen en technieken

Op deze pagina staat een overzicht van alle behandelingen en technieken die wij aanbieden. Iedere hond heeft een unieke vacht en voor elke soort vacht is er een speciale behandeling. Wilt u weten welke behandeling bij uw hond past? Neem dan gerust contact op.

Wassen en föhnen

Uw hond word minimaal 2x gewassen met shampoo passend bij het vachttype van uw hond. Daarna wordt uw hond nogmaals gewassen met conditioner.


Na de wasbeurt wordt uw hond eerst gedroogd met een handdoek zodat er al veel water verwijderd is en daarna wordt de vacht met een waterblazer helemaal droog geblazen. De waterblazer zorgt er tevens voor dat alle dode, loszittende haren worden verwijderd.

 

Bij ontwollen wordt de hond wordt van zijn onderwol verlost. De hond wordt heerlijk gewassen zodat het haar goed loskomt. Dit wordt met shampoo en eventueel met crèmespoeling gedaan. Daarna wordt de hond droog geblazen met een waterblazer. Door de kracht van de waterblazer komt de onderwol goed los en wordt zo uit de vacht geblazen. Dit heeft als voordeel dat de huid niet beschadigd wordt en de dekharen niet losgetrokken worden. Vervolgens wordt de hond doorgekamd om eventuele klitten te verwijderen. Uw hond kan daarna nog wel wat haar verliezen, maar is door deze behandeling eerder door de verhaarperiode heen.

Ook kortharige rassen zijn goed te behandelen tegen overmatige verharing.

schaar_kam_donker.png

Effileren

Effileren is het uitdunnen en modelleren van de vacht. Dit gebeurt met een effileerschaar. Deze schaar heeft aan één of aan twee kanten van het blad tanden. Door het gebruik van deze effileerschaar ontstaat er een natuurlijk resultaat en zul je geen duidelijke kniplijnen zien zoals bij een gewone schaar. Ook kan de overgang van kort naar lang haar op een vloeiende manier verkregen worden, of kan de vacht op plaatsen waar het erg vol is, worden uitgedund.

Knippen

Met de rechte schaar of een gebogen schaar wordt uw hond in model geknipt.

Scheren

Met behulp van een tondeuse wordt de vacht van de hond in model geschoren. Om de lengte van de vacht te bepalen wordt er gebruik gemaakt van verschillende scheerkoppen en/of opzetkammen.

Ontwollen

Bij het ontwollen wordt er zoveel mogelijk dode en loszittende haren verwijderd. Zie ook de beschrijvingen bij Wassen en föhnen en bij Kammen en borstelen.

Plukken

De bovenste dode haarlaag wordt met wortel en al met de hand of een trim-mes verwijderd (geplukt), zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. De ondervacht blijft zitten en wordt zichtbaar. Plukken kan alleen wanneer de bovenste haarlaag rijp is, dit is voor de hond vrijwel pijnloos. Plukken gebeurt ongeveer 2 keer per jaar.

Strippen

Bij strippen wordt, net als bij plukken, het dode haar verwijderd. Alleen wordt er dan niet 2 maal per jaar de hele bovenlaag verwijderd maar zo’n 4 maal per jaar de helft van de bovenlaag. De ander helft laten we nog staan. Hierdoor is uw hond niet meteen van lang naar heel kort maar ziet hij/zij er goed verzorgd uit met nog een volle vacht. Na +/- 3 maanden komt u terug en plukken we de rest van de vacht weg en zult u zien dat de vacht die we als eerste hebben geplukt voor de helft weer is aangegroeid en uw hond is wederom niet kort/kaal maar zeer goed verzorgd. Strippen is uitermate geschikt voor honden die bijna geen ondervacht hebben.

Kammen en borstelen

Met de juiste kammen en borstels wordt uw hond geborsteld. Dit gebeurt laag per laag zodat ook de ondervacht van de hond goed geborsteld word. Dit klinkt heel eenvoudig maar vaak worden honden enkel oppervlakkig geborsteld. Met oppervlakkig borstelen ziet de vacht van de hond er goed uit, maar juist in de ondervacht kan er snel vervilting optreden. 

Ontklitten

Klitten worden uit de vacht verwijderd met borstels of kammen op een diervriendelijke manier. In sommige situaties is de vacht zo vervilt dat ontklitten niet meer mogelijk is, uw hond zal dan kort geschoren worden.

Het welzijn van uw hond staat bij ons altijd voorop!

Puppy trim

Bij de puppy trim komt uw pup wennen aan de trimtafel en het bad. Uw pup wordt even geborsteld en de oogjes en voetzooltjes worden vrij gemaakt als de pup het al toe laat. Na het wenbeurtje kunt u een puppy mini trimbehandeling inplannen. Bij deze behandeling wordt uw pup volledig gewassen en gedroogd, geborsteld, de vacht word indien nodig een beetje bijgeknipt en de oogjes, voetzooltjes en de genitaliën worden bijgeknipt (mits de hond het toelaat).

Copyright 2023 Pootjes Paleis

bottom of page