top of page
  • Whatsapp
  • Facebook

Honden trimsalon

Pootje.png

Labradoodle verzorging

Een labradoodle verhaart wel, maar de vacht blijft hangen in de gezonde vacht. Het is dus van belang om deze loszittende haren uit de vacht te blazen en te borstelen. Als dit niet gebeurt gaat deze vacht ernstig vervilten. Daarom helpen wij onze doodle klanten graag op weg naar een mooie verzorgde en gezonde klitten vrije vacht.

Drie verschillende soorten vachten

  • Curly wool: Deze vacht heeft gedraaide krulletjes dicht tegen de huid aan en lijkt veel op de vacht van een poedel.

  • Curly fleece: Een gekrulde vacht (vaak in spiraalvorm), hangend in gedraaide strengen die losser en opener is dan de wol vacht.

  • Wavy fleece: Een vacht hangend in golvende strengen. Deze vacht voelt zacht aan als van een Angora-geit en de structuur is los.

schaar_kam_donker.png

Verzorging

Zorg voor een goede borstel, kam en waterblazer/doodlebooster. Daarnaast gebruikt u een goede shampoo en conditioner die vacht en huid verzorgt en onderhoudt. Wij kunnen u in de salon helpen om alles hiervoor aan te schaffen.


Leer een pup of een herplaatser vanaf de eerste dag dat de vacht verzorgt moet worden. Creëer een vaste plek waar de vacht verzorging plaatsvindt (het liefst op een tafel/trimtafel).


Het blazen kan op een natte en op een droge vacht. Om te beginnen doet u geen blaaskop op de slang. U blaast de vacht op een zachte stand uit van onder naar boven. De hond zal dit spannend vinden maar u zegt geruststellende woordjes en als de hond ontspant geeft u een beloningsbrokje. Beloon niet als de hond in paniek is.


Borstel van onder naar boven. Begin bij de voetjes, en controleer tussen teentjes en onder de oksels op klitten. Kam vanaf de pootjes laagje voor laagje omhoog. Gebruik de borstel om te ontklitten en gebruik de kam alleen ter controle. Aandacht puntjes zijn de staart, de oren en onder de oren en de snor.


Wees consequent. Een pup ziet in het begin alles als spannend, leuk en spelen. Wees hierin heel duidelijk en consequent. Bijten en happen naar de borstel en blazer mag niet. Zeg duidelijk “NEE of FOEI. Staat de hond stil en luistert hij/zij goed dan beloont u dat met een brokje of een dikke knuffel. Als u dit in het begin goed aanleert, heeft u voor altijd een brave hond met het verzorgen!


Was uw hond wekelijks of om de week met een goede hondenshampoo. Een schone vacht is beter te onderhouden dan een vieze vacht. Door gebruik van een conditioner blijft de vacht langer klitvrij. Het is mogelijk om een compleet verzorgingspakket aan te schaffen in onze salon.


Maak elke dag de ooghoekjes schoon en controleer het kontje of er geen viezigheid in blijft hangen, knip dit zo nodig even weg.

Copyright 2023 Pootjes Paleis

bottom of page